Zwembadverwarming

| Meer

Zwembad verwarming

 
 
 
 
In de zomer zal de zon het zwemwater verwarmen. Maar de zon zal zich niet altijd laten zien waardoor het zwemwater niet kan worden opgewarmd. Dan wordt het zwemmen een stuk minder aangenaam. Om te voorkomen dat het plezier van het zwemmen minder wordt, is er verwarming van het zwemwater mogelijk.
En het opwarmen of verwarmen van het water kan op diverse manieren gebeuren. Helemaal van de laatste tijd is om gebruik te maken van
 

Verwarming met zonnecollectoren voor het zwembad

 
Zonnecollectoren zwembadEn het bijzondere aan deze soort verwarming is dat u er niks voor hoeft te betalen want zonne-energie is gratis!
In het kort de werking: zwemwater gaat door een filter en dan door de zonnecollectoren. Hierbij wordt het zwemwater verwarmd en gaat weer terug naar het zwembad. Het water wordt dus geleidelijk warmer totdat een ingestelde temperatuur is bereikt. U kunt een zonneboiler gebruiken en zonnepanelen. Er is wel een nadeel bij deze soort en dat is dat u er alleen gebruik van kunt maken wanneer er zonnestralen zijn.


Elektrische verwarming

Hier wordt gebruik gemaakt van weerstand die wordt opgewarmd door elektriciteit. Langs de weerstand stroomt water dat dan warmer wordt.
Van elektriciteit wordt niet veel gebruik van gemaakt in verband met de vele energie die er voor nodig is. Bij een groot bad is het ook nog niet eens rendabel.
 

Gasverwarming

 
gasverwarming zwembadVerwarming zwembad met behulp van propaangas of met aardgas. Is veilig wat het gebruik betreft. Mag alleen worden aangesloten door erkende gasinstallateurs. Aardgas is er in principe altijd dus een hele hoge inzetbaarheid. Daarnaast hebben beide gassen een erg grote energiewaarde. Klik hier voor meer info over gas.
 
 
 
 
 
 
 
 

Verwarming door een warmtewisselaar

 
WarmtewisselaarEen warmtewisselaar is er in twee uitvoeringen. Er is een elektrische warmtewisselaar en een warmtewisselaar die aan de CV kan worden aangesloten. 
De elektrische is natuurlijk snel aan te sluiten en niet duur in aanschaf. Wel is het zo dat deze veel meer energie zal verbruiken dan een op een CV aangesloten.
 
 
 
 
 
 

Verwarming door een warmtepomp

 
Warmtepomp zwembadHet principe is hetzelfde als een airconditioningsysteem en dan andersom. De warmte wordt weggehaald uit de directe omgeving en toegevoegd aan het zwemwater. Het rendement van een warmtepomp is bijna ongelooflijk, wel zo`n 400 procent dus wel een hele goedkope manier om het zwemwater te verwarmen! De pomp is zondermeer duur. Toch heeft u binnen enkele jaren de aanschaf hiervan terugverdiend. En dat niet alleen, deze pomp kunt u zowel buiten als binnen gebruiken. De zon hoeft dus niet persé te schijnen.
 
 
 
 
 
 

installatie warmtepomp zwembad

 
Zwembadverwarming