Keuze zwembad of zwemvijver

| Meer

Zwemvijver

 
 
 
 
Welke u ook gaat kiezen, een zwembad of een zwemvijver is een geweldige aanwinst. En die aanwinst heeft voordelen. Op de eerste plaats heeft u ruimte genoeg in beide waterbaden. Ten tweede hoeft u niet meer op de fiets of in een warme auto te rijden. Bovendien hoeft u ook niet meer te betalen om binnen te komen. Tenslotte heeft u geen overlast meer van huilende kinderen of van mensen die de radio lekker hard aan hebben staan.

Maar ook na het zwemmen geniet u volop. Gezellig eten aan de rand van het pretbad met het hele gezin. In de avond een drankje en bijkletsen met vrienden en vriendinnen. En wat zullen zij jaloers zijn en ook op uw hele aangepaste tuin. Onder het praten kijkt u naar de zwembadverlichting en in de verte hoort u het water van de door u aangelegde waterval.
Deze zomer zal vanaf nu totaal anders zijn dan afgelopen jaren toen u nog geen van beiden had. Maar welke heeft u in gedachten?

De zwemvijver als keuze

Verschil zwembad zwemvijverMooi hoor, en wat een genot om naar te kijken én om in te zwemmen! U zou er zo met de kleren aan inspringen of niet dan! Zo`n vijver is echt aanwezig in uw tuin, en dat is natuurlijk ook de bedoeling. U kunt bovendien nog een keuze maken uit diverse vijvers.
De eerste keuze is de strakke vijver. Lijkt best wel veel op een zwembad maar het verschil zit duidelijk in de natuurlijke kleuren en materialen.
De tweede keuze is de natuurlijke. En deze heeft twee compartimenten. Eén om in te zwemmen en één plantenafdeling. Het water is en blijft gezond en kristalhelder door het zelfreinigende filtersysteem.
 
 
 

Het zwembad als keuze

Zwembad - zwemvijverEn u zult verbaasd zijn wat betreft de vele soorten. Te beginnen met het kleinste bad, het opblaasbare bad. Dan is er een met een stalen wand en een met folie. Verder kunt u kiezen uit een frame, een polyester en een paneelsysteem model. Van beton is mogelijk evenals een monoblock.
Er zijn diverse fabrikanten die zwembaden maken. Zo is er een Bestway, een Intex, een Gré, een Zodiac en een van Starline.
 

Om uw keuze te vergemakkelijken worden enkele verschillen besproken tussen een zwembad en een zwemvijver.

  • Een vijver behoeft minder onderhoud dan een bad.
  • De prijs van een zwemvijver is lager dan de prijs van een zwembad.
  • Een vijver zal wel meer tuinruimte vragen.
  • Een zwemvijver biedt wat vormgeving betreft veel meer mogelijkheden. Bent u creatief, dan kunt u zich bij een vijver helemaal en heerlijk uitleven. Bij een bad zijn de vormgevingen best wel beperkt ten opzichte van een zwemvijver.
  • Een vijver is wat het milieu betreft bijzonder vriendelijk, ook ecologisch gezien. Er worden geen chemicaliŽn toegepast om het zwemwater schoon en gezond te houden. Bij een bad worden wél chloorderivaten aangewend.
 

Zwemvijvers

Een zwembad of een zwemvijver?

Een zwemvijver is in opkomst. Dat komt door de vele voordelen. Maar dat wil niet zeggen dat een zwembad niet een verantwoorde keuze is want dat is het wel zeker!
Bij een zwembad is het vooral verder een kwestie van afwerking en aankleding. Gebeurt dat goed, dan heeft u een zomers paradijs in uw tuin, net zoals een zwemvijver.
 
zwembad als keuze