Plaatsing... waarmee moet u rekening houden?

| Meer

Plaatsen zwembad

 
 
 
 
Het plaatsen, het inplanten van een zwembad moet goed worden overwogen. De plaatsing is definitief. Hij moet zo worden geplaatst dat zoveel mogelijk van de zon kan worden geprofiteerd. Aan de andere kant moet het bad op een plek komen die garant staat voor zo weinig mogelijk vervuiling. En dat scheelt weer in het onderhoud en reinigen.

Zoveel mogelijk van de zon gebruik maken bij de inplanting

 
inplanting zwembadEen voordeel van de zon is dat deze gratis is. Het zwemwater wordt opgewarmd en u hoeft er niks voor te betalen. Nog een voordeel is als u een loopomgeving van hout heeft. Het hout wordt warm en dan is het lopen op hout een tractatie voor uw voeten.

Houd rekening met vervuiling bij de inplanting

En die vervuiling kan komen van vooral bomen, in het bijzonder van naaldbomen. Ook grote struiken en planten kunnen vervuiling veroorzaken. Het resultaat is dat uw zwemwater gaat verkleuren en zelfs kan gaan stinken. Ook kunnen er insecten in het zwemwater vallen. Alles bij elkaar geen pretje!
U moet daarom de ruimte rondom uw bad ontdoen van bomen, planten en struiken. Houd hiermee goed rekening tijdens de inplanting.

Andere vervuiling die kan optreden bij de inplanting

Vervuiling zwembadEen grasveld is hartstikke mooi in uw tuin. Zeker als u kinderen heeft is dat een plek om voortreffelijk te spelen. Gaat uw kroost na het spelen het zwembad in, dan zal er altijd vervuiling onder de voeten zitten. En dat gaat dan het zwemwater in.

Tip
Om die vervuiling tegen te gaan is het mogelijk om een voetenbad te plaatsen. Daar worden de voeten ontdaan van het vuil. Een nóg betere manier is het plaatsen van een douche. Op deze manier houdt u uw zwemwater veel langer schoon. En dát betekent weer minder onderhoud en dát betekent weer langer genieten van het zwemwater.

De windrichting is belangrijk om rekening moet houden bij de inplanting

De meestvoorkomende richting is west of zuidwest. U moet daar bij de inplanting terdege rekening mee houden. U kunt ook een schutting neerzetten om op die manier zo weinig mogelijk wind te krijgen. Wind kan het zwemplezier behoorlijk bederven!
 

Een superbelangrijk onderdeel bij de inplanting is de bodem!

Bodem zwembadWant daar rust het hele zwembad op! De ondergrond moet aan vier eisen voldoen. De eerste eis is dat het totaal effen is. De tweede eis is dat de ondergrond keihard moet zijn. De derde eis is dat de bodem niet mag vervormen. De laatste eis is dat er geen uitsteeksels mogen zijn want dat kan lekkage veroorzaken. Hoe sterker en hoe gladder de ondergrond is, des te makkelijk zal het inplanten gaan. Afhankelijk van het soort zwembad dat wordt gekozen, is het raadzaam om eerst een laag gewapend beton te gieten. De dikte moet ongeveer 15 centimeter zijn.

Waar op te letten bij de inplanting

Als u met genoemde punten rekening houdt, dan zal het inplanten prima verlopen. Dan zal het plaatsen op een juiste en verantwoorde manier gebeuren. Daarnaast heeft u de minste of zelfs geen vervuiling van het zwemwater.
 
Zwembad tuin