Producten

| Meer

Onderhoudsproducten zwembaden

 
 
 
 
 
 
U wilt zwemwater hebben dat vetrouwd is. Voor u, voor uw partner, voor de kinderen en voor iedereen die van uw zwembad gebruik maakt. Daarom moet het zwemwater een desinfectant hebben om bacteriŽn uit te schakelen. Een desinfectant is een onderhoudsproduct en het bekendste en tegelijk het belangrijkste product is chloor.
Daarnaast zijn er nog meer onderhoudsproducten die uw zwemwater in topconditie houden. Want er wordt ook zout als onderhoudsproduct gebruikt. Verder zijn er nog ozonatoren, broom en zilver en koperionisatie.


Chloor als onderhoudsproduct in een zwembad

Chloortabletten zwembadVeel zwemmers en zwemsters krijgen te maken met de bekende chloorlucht. Dan wordt er al snel gedacht dat er te veel aan het zwemwater is toegevoegd. Een misvatting!
Het is namelijk zo. Door de gebruikers komen er diverse stoffen in het zwemwater. Die stoffen zijn bijvoorbeeld haargel, haarlak, transpiratie, make-up producten en zelfs urine!
De afvalstof is ammonia en door die ammonia ontstaan chlooramines. Deze laatsten remmen de effectieve werking af van chloor en veroorzaken de chloorlucht en prikkende ogen.
Nogmaals: er zit dus niet te veel chloor in het zwemwater maar te weinig!
 

Te veel is natuurlijk ook niet goed, wat kan er dan eventueel gebeuren?

Vooral kinderen kunnen hiervan nare gevolgen ondervinden. Zij krijgen een verhoogde kans op astma, neusslijmvliesontsteking en op hooikoorts. Een oplossing is dan kinderchloor als
onderhoudsproduct in een zwembad.
 

Nog meer soorten als onderhoudsproduct

In de vorm van chloortabletten. Worden geplaatst in de skimmer of in de chloordrijver. Wanneer het zwemmen begint, dan moet deze chloordrijver worden weggehaald.
Dan is er nog organisch chloor. Ook natuurlijk voor het desinfecteren van het zwemwater maar wordt snel afgebroken door de UV- straling.
Er is ook nog anorganisch chloor. Ook als desinfectant maar deze soort is bestendiger tegen de genoemde straling.
Langwerkende chloortabletten. Twee weken werkzaam en hebben een langzame oplossingsvermogen.
 

Zout zwembad

 

Zout als onderhoudsproduct in een zwembad

pH waarde zwembadwaterOm de kwaliteit hoog te houden van het zwemwater, wordt zout toegevoegd en dat toevoegen kan op twee manieren.
De eerste manier is het optimaliseren van het zoutgehalte. Het gehalte wordt geoptimaliseerd, de algengroei wordt afgeremd en het zwemwater is helder.
De tweede manier is door middel  van elektrolyse. Het zout wordt omgezet in loog en chloor. Deze manier kent twee voordelen. Het eerste voordeel is dat er minder chloor nodig is. Het tweede voordeel is dat de chloorlucht een heel eind is verdwenen.
 
 
 
 
 

Ozonatoren als onderhoudsproduct in een zwembad

Ozonator zwembadHet zwemwater wordt door een ozonator gepompt. Dan wordt het water gereinigd en gaat vervolgens weer het zwembad in. Een UV- lamp zorgt voor de ontsmetting. Deze ozonator is actiever dan chloor en breekt bovendien vervuiling heel snel af.
 
 
 

Broom als onderhoudsproduct

Lost bijzonder snel op; zelfs drie keer sneller dan chloor. Is minder schadelijk voor de gezondheid maar heeft wel dezelfde eigenschappen als chloor.
 

Zilver en koperionisatie als onderhoudsproduct in een zwembad

Voegt u dit onderhoudsproduct toe, dan hoeft u maar weinig chloor toe te voegen.
 
zwembad in tuin