Onderhoud- reiniging

| Meer

Onderhoud - reiniging zwembad

 
 
 
De kwaliteit van het zwemwater moet in orde zijn. Schoon, helder en zuiver zijn de trefwoorden. Zit het met de trefwoorden helemaal goed, dan kunt u eindeloos en zorgeloos genieten.
Dat houdt in dat uw zwembad met een regelmaat moet worden onderhouden en gereinigd.


Reinigen en onderhouden, hoe vaak moet u dat doen?

Dat heeft onder andere te maken met de frequentie van het gebruikmaken. Met name in de zomer zult u het meeste zwemmen. Dan moet in die periode vaker onderhoud en reiniging plaatsvinden. Buiten dit seizoen zal het minder vaak hoeven maar het moet wel gebeuren!
 

Door onderhoud en reinigen zal uw zwembad langer meegaan en ook het zwemwater

Kuisen zwembad

Inderdaad! De schoonmaak moet goed gebeuren en ook met een vastgelegde regelmaat. Daarbij komt dan ook nog dat u elke dag uw bad klaar heeft voor gebruik.


Onderhoud en reinigen van de filterinstallatie

Allereerst is het mooi om te zien dat de installatie afdoende is weggewerkt.
Over de filterinstallatie het volgende: om uw zwemwater in een prima conditie te houden wordt het aanbevolen deze installatie elke dag een tijd te laten draaien.
 

Waar aan te denken bij onderhoud en reiniging?

  • ZwembadreinigerIn elk zwembad ontstaat een vetafzetting bij de waterlijn. Dat is niet te voorkomen. Om dat vet weg te halen kunt u gewoon die vetafzetting verwijderen met zeep.
  • Een belangrijk item wat het zwemwater betreft is de pH- waarde. Deze waarde is makkelijk te controleren met een zogenaamde wateranalysekit.
  • Het wateroppervlak schoonmaken is heel eenvoudig. Het enige dat u moet gebruiken is een schepnet. Daarmee schept u de blaadjes, de kleine beestjes en ander zichtbaar vuil uit het zwemwater.
  • Als u uw bad en het water goed onderhoudt, dan plukt u daar echt de vruchten van. Dan hoeft u maar eens in de drie tot vier jaar uw zwemwater te verversen. Dat scheelt u dus tijd en geld.
  • Het water reinigen kan heel goed met een reinigingstablet. In deze tablet zitten stoffen die er voor zorgen dat het water prima wordt gereinigd.
  • Uw zwemwater moet om de twee weken worden behandeld met een algenbehandeling.
 

Tenslotte

Onderhoud en reinigen horen er gewoon bij als u een zwembad aanschaft. Doe het onderhoud en reinigen regelmatig. En natuurlijk is het geen leuke klus maar het hoort er nu eenmaal bij.
 
Zandfilter zwembad