Afwerking en materialen

| Meer

Afwerking zwembaden

 
De afwerking van een zwembad is een essentieel onderdeel van de algehele missie namelijk het plaatsen. De afwerking die staat te gebeuren moet overeenkomen met de rest van de tuin. Het zwembad met zijn afwerking en de tuin moeten naadloos in elkaar overgaan. Op deze manier schept u de ideale harmonie en sfeer. En dat betekent heerlijke lange prachtige en zorgeloze zomeravonden.


Waarmee is het mogelijk om een zwembad af te werken?

Dat kan op de eerste plaats met mooie beplanting om het bad heen. U kunt ook voor gras kiezen, ideaal voor de kinderen om op te spelen. Ook een aantrekkelijke waterval is hartstikke leuk en geeft uw tuin een fantastische uitstraling. Dat geldt ook voor een rotspartij, doet toch iets extra`s met uw tuin. Verdere mogelijkheden om mee af te werken zijn boordsteen, tegels, en er zijn prachtige exemplaren bij, bankirai, blauwe steen en hout.
Voor aan de rand of net iets daarbuiten zijn er leuke andere afwerkmogelijkheden. Zo speelt de juiste verlichting een rol van betekenis. Maar ook prachtige en comfortabele ligstoelen horen bij het totale beeld. Een terras verdient een mooi terrasmeubel.
Lekker stoer, en uitermate geschikt vooral voor de jeugd, zijn de zitmuurtjes. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om uw tuin een superuitstraling te geven.


Het afwerken met beplanting

Zwembad beplantingEen tuin zonder beplanting is niet mooi. Dan lijkt alles zo kaal. Bomen, en dan zo ver als mogelijk bij het zwembad vandaan, zullen de tuin breken en dan kijkt u er al heel anders tegen aan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Het afwerken met gras

Gras rond zwembadEn de kleur steekt natuurlijk bijzonder mooi af bij de rest van de tuin. U moet het gras wel regelmatig maaien. Dat kan vervuiling aan het zwembadwater geven.
De oplossing hiervoor is heel simpel. U kunt een bak met water bij het zwembad zetten waarin de voeten kunnen worden afgespoeld. Nóg beter is een douche. U gebruikt deze douche vóór en na het zwemmen. Het water blijft langer schoner dus minder onderhoud.
 
 
 
 
 
 
 

Het afwerken met een waterval

Zwembad rotsen watervalEn een waterval is een sieraad in uw tuin. Niet alleen het zien ervan maar ook het geluid ervan. Beiden zorgen voor een ontspannen sfeer en geven een extra dimensie aan het geheel.
Het leuke is bovendien dat u een waterval makkelijk zelf kunt maken. Dan kan met folie, keien en platte stenen. Er zijn ook prefab bouwelementen op de markt, nóg makkelijker!
 
 
 

Het afwerken met een rotspartij

Geeft uw tuin iets stoers en tegelijk iets speels. U kunt de afwerking afstemmen op het zwembad en dat geldt ook voor de kleur. Er zijn rotspartijen van beton en van kunststof. Een rotspartij is een échte sfeermaker!
 

Het afwerken met boordsteen

Boordsteen zwembadEn daar zijn enkele soorten van. Er zijn klinkerboordstenen, palissadesboordstenen, rechte boordstenen en gekleurde rechte boordstenen.
Een boordsteen komt tegen de bovenkant van het zwembad te liggen. Het uiteinde van de boordsteen ligt bijvoorbeeld tegen het gras aan of tegen andere stenen.
 
 
 
 
 
 
 

Het afwerken met tegels

Zwembad tegelsEn daarvoor kunt u kiezen uit enkele soorten. U kunt kiezen uit tegels in natuursteen. Nadeel is dat zij een glad oppervlak hebben. Aan de andere kant zijn zij schitterend om te zien, een lust voor het oog!
Een andere soort tegel zijn tegels van beton. In verschillende afmetingen en ook nog eens in verschillende kleuren. Tegels van beton is helemaal dé trend! Op de bovenkant zitten piepkleine stukjes natuursteen. Daardoor zijn zij stroever en dat vermindert aanmerkelijk de uitglijkans.
En er zijn klinkers. Hebben de eigenschap dat zij waterdoorlatend zijn. Dus nooit plasvorming na een zomerse regenbui. Ook in diverse vormen en kleuren te koop.
 

Het afwerken met bankirai

Bankirai zwembadIs perfect om de buitenkant van uw zwembad mee af te werken als u uw zwembad gedeeltelijk boven de grond heeft. Onbehandeld gaat deze houtsoort makkelijk 25 jaar mee maar zal op den duur toch gaan verkleuren. Een nadeel van deze houtsoort is dat het moeilijk is te bewerken. Pluspunt is de deftige uitstraling.
 
 
 
 
 
 
 

Het afwerken van een zwembad met blauwe steen

Ondanks dat blauwe steen erg glad is, is de kans op uitglijden hierop zo goed als uitgesloten. Daarbij komt ook nog eens de prachtige blauwgrijze kleur die helemaal aansluit bij de kleur van het water. Beiden vormen één geheel, over de juiste harmonie gesproken…prachtig en niet te overtreffen!
 

Het afwerken met hout

Met hout haalt u nóg meer natuur in uw tuin. Er zijn verschillende klassen en voor de afwerking wordt klasse 1 aanbevolen. Waarom klasse1? Omdat die houtsoort splintervrij is, héél belangrijk! En omdat klasse 1 garant staat voor natuurlijke duurzaamheid.
Denk aan het volgende als u hout gaat gebruiken! Er wordt vaak gedacht dat hout met ribbels minder glad is dan hout zonder ribbels. Het tegendeel is echter waar! In hout met ribbels zal vocht en vuil achterblijven. Dat is moeilijk te voorkomen. Door het vuil en vocht zal algengroei ontstaan en dat zal het hout uiteindelijk heel glad maken. En daarmee neemt de kans op uitglijden enorm toe.
 

Het afwerken van een zwembad met verlichting

Verlichting zwemvijverMisschien niet zo gauw aan gedacht maar verlichting is een bijzonder belangrijk onderwerp. Denkt u eens aan de sfeer die u hiermee oproept. En verlichting zal er voor zorgen dat de zomerse avonden nóg sfeervoller en gezelliger worden.
 
 
 

Het afwerken met ligstoelen

Na het zwemmen wilt u opdrogen in de zon. Daarbij horen comfortabele ligstoelen die een zonnige bekleding hebben. Prachtig aan de rand van uw zwembad.
 

Het afwerken van een zwembad met een terrasmeubel

TuinmeubelenU heeft uw waterpoel en uw tuin klaar. Om in de avond buiten te kunnen zitten zijn terrasmeubels nodig. U kunt kiezen voor goedkope plastieke spullen maar dat staat niet bij de rest. Beter is het om betere én duurdere meubels te kopen die écht bij uw tuin staan. Inderdaar wel duurder maar u krijgt er ook veel meer voor terug!
 

Het afwerken met zitmuurtjes

Uw tuin lijkt groter als u enkele zitmuurtjes plaatst. Ideaal als u bijvoorbeeld een tuinfeest geeft. Prachtig om te zien en zal zeker bijdragen bij de gezellige tuinsfeer.