Afdekken

| Meer

Zwembadafdekking

 
 
 
 
Een zwembad afdekken in de avond hoort erbij. Het zwemplezier is voor die dag voorbij. Nu wordt het genieten van uw afgedekte waterbad, van uw tuin en van een lange warme zomeravond. De zwembadverlichting en tuinverlichting wordt ontstoken en het lijkt wel of er een sprookje begint. Prachtig om te zien en met volle tevredenheid geniet u van al het goede.
Het afdekken is noodzakelijk en de afdekking kan ook mooi zijn om te zien.
 

Waarmee is het mogelijk om het zwembad af te dekken?

Dat kan met een veiligheidsafdekking. U kunt het ook afdekken met zeil en met rolluiken.
 

Veiligheidsafdekking bij het afdekken

Veiligheidsafdekking zwembadDeze afdekking bestaat uit aluminium buizen die rusten op de boordstenen. Daarnaast bestaat deze veiligheidsafdekking uit polyester. Deze wordt over het bad gespannen en op deze manier ontstaat er een stevig en superstrak bovenvlak.
Er is een afrolband met een daarbij behorende opdraaizwengel. Deze wordt manueel bediend. Het afdekken op zich kost u nauwelijks moeite.
Kinderen en huisdieren kunnen niet per ongeluk in het water vallen. Ook kan er geen vuil in vallen dus het zwemwater blijft schoon.
 

Zeilafdekking bij het afdekken

Er zijn twee soorten zeil wat betreft de zwembadafdekking. Er is een zomerzeil en er is een winterzeil.
Zomerzeil zwembadafdekkingHet zomerzeil:
Geeft extra warmte af aan het water wanneer de zon er op schijnt. Plus dat er minder verdamping is en dat er geen vuil in het water kan vallen.
Het winterzeil:
Heeft als kenmerk dat het geen licht doorlaat. Dat betekent dat er minder algengroei kan ontstaan en ook dat er minder bacteriŽn groeien. Het zeil is gemaakt van pvc polyester.
 
 
 

Rolluikenafdekking bij het afdekken

De rolluiken drijven op het zwemwater en sluiten bijzonder goed af. De rolluiken bestaan uit lamellen.
Enkele uitvoeringen bij de rolluikenafdekking
  • Rolluik zwembadafdekkingVolautomatische rolluiken. Er zitten rails bevestigd aan de zijkanten van het bad. In die rails zit het zeil. Dat wordt automatisch over het zwembad getrokken.
  • Een opbouwrol staat aan de andere kant van het zwembad. Is zichtbaar dus niet zo mooi.
  • Een inbouwrol daarentegen is niet zichtbaar. Is daardoor best wel populair ondanks een behoorlijke investering. Het maakt het wel helemaal af.
  • Een oproltoestel dat de mogelijkheid geeft om vlug uw zeil op te rollen en af te rollen.
 
Lamellen zwembadafdekking

Welke zijn de voordelen wanneer wordt afgedekt?

  • Oprolapparaat zwembadzeilVeiligheid voor iedereen! Niemand kan pardoes in het zwembad vallen.
  • Afdekken is ook uw zwembad isoleren. De temperatuur van het zwemwater zal minder snel dalen. Daardoor heeft u de volgende zwemdag minder energie nodig om het zwemwater op te warmen.
  • Er verdampen ook minder desinfectiemiddelen. Scheelt tenslotte weer in de aanschafkosten en dat is mooi meegenomen.
  • Omdat door het afdekken geen bladeren, beestjes en andere vervuiling in het zwemwater kunnen vallen, blijft het zwemwater ook langer schoon. En dat scheelt dan weer in de schoonmaaktijd.