Aanleg zwemvijver, stappenplan en beplanting rondom

| Meer

Zwemvijvers

 
 
 
 
 
 
ZwemvijverWaar u wél in zwemt is in een apart gedeelte van de zwemvijver en u zwemt in schoon en helder  water. U wordt omringd door diverse planten. U voelt zich helemaal één met de natuur, en dat is namelijk de bedoeling van zo`nvijver.
En vissen mogen er niet in om de reden dat vissen afvalstoffen produceren. Deze stoffen belasten extra het filtersysteem. Het resultaat kan zijn dat het zwemwater troebel wordt, en dat hoort nu eenmaal niet zo.
 
 
 
 

Tip wat betreft het aanleggen

Bouw zwemvijverU heeft gekozen voor een zwemvijver. Een voortreffelijke keuze. Een belangrijke mededeling waar u goed over moet nadenken. U heeft, normaal gesproken, geen enkele ervaring in het aanleggen van een zwemvijver. U weet niet wat wel kan, u weet ook niet wat niet kan.
Laat daarom de aanleg van een zwemvijver over aan mensen die daar wél verstand van hebben. Er zijn bedrijven genoeg die daarin gespecialiseerd zijn! Ga zelf niet knoeien om zo goedkoper uit te zijn! Betaal iets meer en dan weet u ook dat uw vijver wordt aangelegd zoals het hoort!

De zwemvijver

Het is een vijver met kenmerken zoals geen chloor en geen chemicaliën. Dat begint al prima! Daarnaast heeft het een natuurlijke filtratie, ook hartstikke goed!
Onder het oppervlaktewater worden zuurstofplanten gebruikt. Enkele bekende namen van deze planten zijn de waterviolier en de puntkroos. Er zijn er natuurlijk nog veel meer!
Enkele planten die óp het wateroppervlak drijven zijn de kikkerbeet en de krabbescheer en ook hier zijn er nog meer die u kunt gebruiken.
En er zijn planten die boven het wateroppervlak groeien. De Gele lis is één van de bekendste hiervan.
 

Rondom uw zwemvijver

En het is een plaatje om te zien, en dat moet ook voor de omgeving gelden. De voorkomende structuren moeten helemaal overeenstemmen om zo tot een zeer hoge sierwaarde te komen. Op deze manier krijgt u een vijver en een tuin die op een bijzonder hoog genietniveau komen.
 

Filtersysteem zwemvijver

Het installeren in grote lijnen

  • Zwemvijvers aanleggenGa eerst aan de slag met een ontwerp. Geef alles een plaats en teken alles uit. Houd er rekening mee dat een zwemvijver ongeveer 100 m2 wordt. De bedoeling is zodanig dat het zwemgedeelte zoveel mogelijk in de zon komt te liggen. Het plantgedeelte daarentegen komt zoveel mogelijk in de schaduw.
  • Omdat deze vijver permanent wordt, kan er een bouwvergunning voor nodig zijn. Vraag alle informatie aan bij uw gemeente.
  • Na de goedkeuring kunt u gaan graven met een supergladde bodem als resultaat.
  • Plaats de folie  en het beschermvlies.
  • Maak de folie vast aan de afboording.
  • Wees er zeker van dat er geen plooien meer in de folie zitten.
  • Plant nu de juiste planten in het natuurgedeelte en vul het met water.
  • Vul het zwemgedeelte. Beide compartimenten vullen met behulp van een tuinslang.
  • Installeer de apparatuur zoals de waterpomp in het zwemgedeelte.

Weinig onderhoud!

Inderdaad! Door het constant stromende water dat via waterzuiverende moerasplanten en lavastenen gaat, heeft u weinig onderhoud.Het vuil dat aan het oppervlak stroomt wordt door het filter opgevangen.
 
Pomp zwemvijver