Aanleg of bouw zwembad of zwemvijver

| Meer

Plaatsen zwembad

 
 
 
 
Bij een afgeleverd totaalpakket zit een beschrijving van de te verrichten werkzaamheden. Als deze worden opgevolgd is het nog zeker geen gemakkelijk onderneming maar wél te doen. Zelf aanleggen is een uitdagende klus die ook financieel een groot voordeel oplevert. U bespaart namelijk aanzienlijk op het arbeidsloon.
Bent u niet zo`n klusser, dan moet het worden aangelegd. Duurder uit, dat wel maar wel door vaklui geïnstalleerd. En dat houdt in dat u op de aanleg garantie krijgt, en dat het bad eerder gereed is.

Plaatsing en inplanting van een zwembad of zwemvijver

inplanting zwembad
 
De plaats is erg belangrijk. De soort bouw hangt af van de keuze die u maakt. Tevens spelen het formaat en de diepte rollen van betekenis.

De aanleg

Als uw zwembad of zwemvijver is geplaatst, dan is deze plaats in principe onherroepelijk. Natuurlijk plaatst u uw bad of vijver in de zon; kan deze gratis het zwemwater opwarmen. De plaats wat de wind betreft speelt ook mee in de beslissing waar zij komen te staan. Veel wind betekent afkoeling van het zwemwater en veel wind kan hinderlijk zijn voor de zwemmer of zwemster.
 

Bouwen van een zwembad of zwemvijver

De bodem, zeg maar de ondergrond waar het bad of vijver op komt te staan, verdient zeker de nodige aandacht. Is de ondergrond bijvoorbeeld van klei, dan is een drainagesysteem van toepassing. Het kan zijn dat de ondergrond deels uit steen bestaat. Dan gaat er veel tijd in het graven zitten om een egale bodem te krijgen.
 

De vervuiling

Vervuiling zwembadVooral bladeren kunnen beiden vervuilen. Daarom moeten zij nooit worden geplaatst in de buurt of onder bomen, planten of struiken. Doet u dat wel, dan zult u ze vaker moeten ontdoen van deze vervuiling. Extra werk dat dus niet nodig is.

En wat zal het uiteindelijk worden…een zwembad of een zwemvijver?

Met een zwemvijver haalt u nóg meer de natuur in huis. Aangenaam verblijven omringd door planten en struiken. Bij de vijver doet alleen de zon de opwarming en het water wordt constant rondgepompt. Bij een zwembad wordt het water ook nog op andere manieren opgewarmd. De keuze is helemaal aan u!

Verlichting in en rond het zwembad of zwemvijver

Wordt eigenlijk te weinig aandacht aan geschonken maar de juiste verlichting is o zo belangrijk!
Een aantrekkelijke verlichting draagt echt veel bij tot de juiste harmonie met uw tuin en zorgt voor een zomerse vakantiesfeer. En daar doet u het toch allemaal voor! En er is een wereld aan mogelijkheden om beiden te laten baden in een perfecte verlichting.
 

De afwerking van en rondom een zwembad of zwemvijver

Bodem zwembadEen belangrijk onderdeel van het geheel. Met de juiste afwerking schept u de juiste sfeer in uw tuin, en die is bepalend voor het zomerse vakantiegevoel. Op de eerste plaats is de beplanting een cruciaal onderdeel. Een fijn terras kan ook en wat dacht u van een watervalletje op de achtergrond…mooi hè!
 

Onderhoud

Er is een duidelijk verschil tussen beiden. Een bad heeft filters en pompen nodig en daarbij ook nog eens bepaalde chemicaliën. Dat is bij een vijver anders. Daar kunt u lavastenen plaatsen en zuurstofplanten. Er is een filtersysteem dat het water rondpompt, meer niet.
 

Vergunningen en andere bepalingen wat betreft het plaatsen

Voordat u een van beiden wilt gaan aanleggen of bouwen, is het verstandig om eerst eens bij uw gemeente inlichtingen in te winnen of er wel of niet een bouwvergunning nodig is. Dat kan een heleboel problemen voorkomen. Geen vergunning aangevraagd en toch begonnen…u moet er niet aan denken dus eerst bij uw gemeente langs.
 
Zwembad tuin