Tips kopen

| Meer

Aankooptips zwembaden

 
 
 
 
 
U wilt een zwembad kopen om in uw tuin ervan te gaan genieten. Een voortreffelijk idee, en misschien wel dé droom die eindelijk gaat uitkomen. Maar een zwembad kopen…hoe gaat u dat doen, waar moet u op letten en welke zaken mag u beslist niet over het hoofd zien.
Kortom, genoeg vragen maar ook alle antwoorden. En die antwoorden zijn aankooptips.


Financiële aankooptip

U weet welk zwembad u wilt. Gaat u deze zelf installeren, dan bespaart u het arbeidsloon. Laat u de zwembadinstallatie over aan een bedrijf, dan komt het arbeidsloon over de aankoopprijs. Houd ook rekening met bijkomende zaken en met de verdere afwerking.
U kunt voor uw bad eerst gaan sparen, dan kan het lang duren voordat u zult zwemmen. U kunt uw spaargeld er op aanspreken. Een andere mogelijkheid is uw hypotheek te verhogen of een nieuwe hypotheek te nemen.
 

Aankooptip wat betreft een tijdelijk of permanent zwembad

Want deze keuze is bepalend voor de toekomst. Voor een tijdelijk model hoeft u geen vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Bij een permanent model kan een vergunning in bepaalde gevallen wél nodig zijn. Denk over beide opties bijzonder goed na!
 
 
tips kopen zwembad

Aankooptip wat betreft de ruimte waarover wordt beschikt

En dat geldt voor zowel een binnenzwembad als voor een buitenzwembad. Voor een binnenzwembad heeft u een behoorlijke ruimte nodig. Is zeker van toepassing in een eigen woning. Is niet aan te bevelen in een huurwoning want stel dat u wilt of moet verhuizen. Dan zult u uw binnenbad moeten afbreken want in de regel moet een huurhuis in originele staat worden toegebracht.
Ook een buitenzwembad heeft de nodige ruimte nodig. Niet alleen moet het in de ruimte passen, ook de omgeving van het buitenzwembad moet corresponderen met het zwembad, en dat vraagt nu eenmaal om ruimte.
 

Materiaalkeuze als aankooptip

Het ene materiaal is stukken duurder dan het andere, en dat geldt voor alle typen zwembaden. Houd hier ook financieel rekening mee.
 
tips kopen zwembad

Garantie als aankooptip

Wordt uw zwembad geplaatst door een bedrijf, dan krijgt u vanzelfsprekend garantie. Maar hoe zit het met de garantie op diverse belangrijke zwembadonderdelen zoals het filtersysteem, zwembadverlichting, zwembadverwarming en op pompen en nog meer?
Vraag altijd om een garantiebewijs; daar staat ook de garantietijd op want deze tijd zal verschillen met de diverse onderdelen.
 

Het onderhoud als aankooptip

Laat u erg goed voorlichten over het onderhoud dat bij uw zwembad hoort. In de regel wordt hier weinig rekening mee gehouden maar is wel een onderdeel van importantie!
 

En de tijd is gekomen!

U heeft de keuze gemaakt. U weet welk type u wilt hebben in uw tuin of in uw huis. Dan komt ook de tijd dat er een leverancier moet worden gevonden. Neem om de juiste leverancier te vinden royaal de tijd. En vraag alles wat u wilt weten en dan, op een gegeven moment heeft u uw leverancier gevonden. Maak duidelijk afspraken. Leg die vast op papier. Maak van alle documenten een copie.
Veel plezier met uw speurtocht naar een mooi privé zwembad voor uw tuin!
 
Zwembad Familie Lounge