Inbouwzwembad

| Meer

Inbouw zwembad

 
 
Mocht uw tuin een plaatje zijn, een lust voor het oog en dé plaats om de hele zomer door te brengen, met een inbouwzwembad wordt dit allemaal nóg mooier en nóg sfeervoller.
Een zwembad dat totaal in de grond is weggewerkt, wat een adembenemend gezicht! En uw bad zal het middelpunt zijn. Daar gebeurt het allemaal. Zwemmen in het water, gezellig kletsen aan het water. In de avond genieten van de prachtige verlichting die is ingebouwd in de bodem en tegen de wanden.
 

Welke zijn de materiaalsoorten die worden gebruikt?

Polyester wordt veel gebruikt bij het maken van een inbouwzwembad. U kunt uw zwembad ook laten betegelen. En het resultaat zal prachtig zijn. Tegels zijn er in allerlei afmetingen en kleuren.
Andere alternatieven om een inbouwzwembad te maken zijn hardhout, verzinkt staal en aluminium.
Duurder maar wel een gigantische lange levensduur wordt gegeven door beton. Het wordt aanbevolen het zwembad te laten maken door een betonspecialist.
 

Voordelen

  • In diverse vormen aan te leggen in uw tuin.
  • U kunt uw inbouwzwembad helemaal aanpassen aan de tuin en aan uw woning.
  • U heeft een totaal overzicht over wat er gebeurt in het zwembad.
  • Met een inbouwzwembad krijgt u het echte zwembadgevoel alleen u hoeft er de deur niet voor uit.
 
Inbouw zwembaden
 

Nadelen

  • U moet er van uit gaan dat u een bouwvergunning nodig heeft.
  • U bent met een inbouwzwembad duurder uit dan met een zwembad boven de grond. Daar staat tegenover dat een inbouwzwembad aantrekkelijker is om naar te kijken en meer genot geeft.
  • De kans blijft aanwezig dat men per ongeluk in het zwembad kan vallen.
 

Welke afwerkmogelijheden zijn er?

Inbouwzwembad houtDat kunt u bijvoorbeeld doen met tegels. In diverse afmetingen in de handel en ook nog eens in verschillende kleuren. Zo kunt u een perfecte harmonie krijgen in uw tuin.
Dat geldt ook voor een mooi aangelegd terras. Draagt zeker bij tot de ideale heerlijke zomersfeer.
Gras is fijn voor kinderen om op te spelen. Met de kleur `breekt` u als het ware de tuin. Nadeel van gras is dat het vervuiling met zich mee kan brengen.
Echte sfeermakers, en zeker niet zo moeilijk om aan te leggen, zijn een waterval of een rotspartij. Beiden geven uw tuin én uw zwembad net dat beetje extra, mooi hoor!
Ook de beplanting speelt wel degelijk mee. Planten, struiken en bomen horen in een tuin. Geadviseerd wordt om deze beplanting niet te dicht bij het zwemad te plaatsen. Dit in verband met onnodige vervuiling.
 

Informatie over de vormen, afmetingen en diepten van een inbouwzwembad

Heeft u een kleine tuin, dan moet u zeker geen groot inbouwzwembad nemen want dan houdt u weinig tuin over. Heeft u daarentegen de beschikking over een royale tuin, dan komt een groot inbouwzwembad volledig tot zijn recht. Dat geldt uiteraard ook voor de vorm. Welke diepte u wilt hangt van uw persoonlijke omstandigheden af. Wilt u een glijbaan of een duikplank, het kan allemaal worden geregeld.
 
Inbouw zwembad hout