Binnenzwembad

| Meer

Binnenzwembaden

 
 
 
 
Hét pluspunt…het hele jaar door genieten. En dat kan met een binnenzwembad. Met niemand iets te maken, complete privacy. Een heerlijke watertemperatuur, een heerlijke binnenzwembadtemperatuur. Prachtige aankleding, prachtige en romantische verlichting. Een binnenzwembad is het einde…van een begin dat u vele jaren als een paradijs zult ervaren.


En welke zijn nu de voordelen van een binnenzwembad?

 • Binnen zwembadOndanks dat het een behoorlijke ingreep in uw huis is, kan het installeren binnen een week worden afgerond.
 • De prijs valt op zich wel mee. Vaak wordt gedacht dat zo`nbad alleen voor de rijken is weggelegd. Het tegendeel is waar!
 • Het hele jaar kunt u gebruik maken van het bad, een super groot voordeel. Terwijl buiten de wind door de bomen giert of dat er een flink pak sneeuw ligt, gaat u en blijft u aan uw conditie werken.
 • En u bepaalt wie er in het binnenbad komt. Met vreemden heeft u niks mee te maken.
 • Er is geen vergunning voor nodig, en dat scheelt een hoop papierwerk en andere ongemakken.
 • De complete vrijheid. In feite ontwerpt ú uw eigen zwembad.
 

De nadelen aan een binnenzwembad

 • U verblijft constant in dezelfde ruimte waardoor er een opgesloten gevoel kan ontstaan.
 • Extra energiekosten wat betreft het op temperatuur houden van het zwemwater.
 • De ramen kunnen een probleem gaan vormen. Dat komt door de inwerking van kalk en water  waardoor het glas minder helder kan gaan worden.
 • Er is best veel onderhoud.
 • Er moet geventileerd worden, ontvochtigd en goed worden geïsoleerd. Dat moet uitermate goed gebeuren om zo een binnenzwembad te behouden van topkwaliteit.
 

Materialen van een binnenzwembad

BinnenzwembadenAlle materialen die worden gebruikt voor en in dit type zwembad moeten bijzonder goed resistent zijn tegen chloor en vocht.
Binnenzwembaden worden steeds vaker van polyester gemaakt. En terecht want dat materiaal is bijzonder mooi afgewerkt en ook nog eens hartstikke sterk. Daarnaast is het onderhoudsarm, en dat is mooi meegenomen.
Een ander klassemateriaal is beton. Is aan de prijs maar in bouwkundig opzicht kunt u met beton echt alle kanten op.
Ook hout doet het prima als materiaal.
Ook schitterend mooi zijn mozaiëkstenen. Een uitstraling van jewelste, flink aan de prijs maar gigantisch mooi om te steen. En dat geldt ook voor natuursteen, een magische uitstraling waar u van blijft genieten.

 

Vormen

Dat kan rechthoekig zijn. Maar ook een ronde en zelfs een ovaal binnenbad is mogelijk.
 

Diepten

En u bepaalt de diepte. U kunt bijvoorbeeld heel ondiep beginnen als u kleine kinderen heeft. U kunt dan kiezen om uw binnenzwembad steeds dieper te laten worden tot een diepte waarin duiken mogelijk is.
 

Onderhoud

Afwerking binnenzwembadU moet in de regel één keer per week de bodem van het zwembad schoonmaken. Dat hoeft geen probleem te zijn indien u een waterzuigrobot aanschaft. Hygiëne is superbelangrijk, in elk zwembad. U moet daarom met een regelmaat het zwembad schoonmaken en ook de kaden. In feite moet u de hele ruimte goed onderhouden.
 
 
 
 
 
 
 
 

Verlichting

Verlichting binnenzwembadDe juiste verlichting zal betoverende beelden geven in en om uw binnenzwembad. Dat is te realiseren met led- verlichting en met speciale onderwaterlampen. En met een beetje creativiteit maakt u er een prachtig geheel van waar het geweldig is om te verblijven.
 

Verwarming

In grote lijnen zijn er enkele opties. Verwarming met behulp van een warmtepomp of met behulp van een warmtewisselaar. Daarnaast is er elektrische verwarming mogelijk.
 

Ontvochtigingstoestel van een binnenzwembad

Zwembad ontvochtigersEr moet ontvocht worden, dat is een noodzaak! De capaciteit van dat apparaat hangt af van de grootte van het binnenbad. Daarnaast speelt het aantal ramen  en ook de grootte van de totale ruimte.
Erg belangrijk is dat er voldoende afzuigroosters in het dak of plafond komen. Dat is ook van toepassing voor het aantal roosters aan de ramen.
De optimale luchtvochtigheid ligt zo tussen de 60 en 65 procent. Probeer de luchtvochtigheid  zoveel mogelijk daartussen te houden.
 

Isolatie

De keuze van isolatiemateriaal voor uw binnenzwembad is van grote invloed. Vraag uitgebreide inlichtingen bij de vakman want niet elk materiaal is geschikt voor isolatie.
 

Kleuren

Natuurlijk mag uw binnenzwembad geen grijze muis worden, en dat hoeft ook zeker niet. U kunt een kleurkeuze maken uit de zogenaamde solide  kleuren, uit kleuren met 3D- effect en uit cyberkleuren.
 

Afwerking bij een binnenzwembad

Zorg ervoor dat er geen water wegsijpelt. Laat eventueel kitten over aan de vakman. Zorg ervoor dat altijd de afvoergoten open zijn.
 
binnenzwembad